Preot Romică Siminciuc

Preoți slujitori Decembrie 29, 2011

Preot Siminciuc Romică născut în 1958.IV.10 din părinţii Mihai şi Jenica în oraşul Paşcani, strada Avram Iancu 121, judeţul Iaşi.

Am urmat cursurile Şcolii generale din Blăgeşti şi a Seminarului Teologic de la Mânăstirea Neamţ promoţia 1979.

Serviciu militar în 1980-1981 iar în toamna anului 1981 hirotonit preot paroh pe seama parohiei Brăieşti, Protopopiatul Paşcani, judeţul Iaşi.

În anul 1981 m-am căsătorit cu Hobincă Mariana din comuna Moţca de profesie educatoare.

Până  în anul 1992 am fost preot în parohia Brăieşti  având ca lucru pastoral misionar şi activitatea gospodărească a parohiei:

  • reconstruind biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, acoperiş, ferestre, tencuieli exterioare;
  • pictura în tehnică frescă, mobilier, policandre, veşminte, Sfinte vase;
  • casă praznicală dotată cu tot necesarul.

După sfinţirea bisericii din anul 1992 de către PS. Calinic Botoşăneanu 21 iulie am fost transferat la parohia Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, Soci, Protopopiatul Paşcani.
Am preluat parohia de la preotul Grigoriu Gheorghe prin ieşirea la pensie la vârsta de 80 ani şi care a cosntruit o biserică nouă 1956-1972 în perioada comunistă, sfinţită de IPS Mitropolitul Justin.

Aici la Soci am construit o casă parohială din temelie, reconstruit casa socială înzestrată cu tot necesarul (bucătărie, veselă, WC modern), bibliotecă parohială, lumânărar în exteriorul bisericii, centrală termică pentru încălzirea bisericii şi casei socială.

Activităţi desfasurate cu copiii şi Şcoala din parohia Soci „Hristos în şcoală”, „Abandonul şcolar”, „Icoana din sufletul  copilului”, ,,Respectul pentru eroii şi ostaşii neamului”, concursuri, piese de teatru cu teme religioase, excursii la Mânăstiri şi muzee în judeţele din apropiere Neamţ, Suceava.

Ca familie am patru copii Siminciuc Măriuca, căsătorită cu Pricop Petru Ciprian, paroh în oraşul Constanţa la parohia Sfântul Ioan Botezătorul, cu trei copii: Ilie, Irina, Anastasia.
Siminciuc Dumitriţa căsătorită cu Popovici Mihăiţă, paroh la parohia Ursoaia, comuna Româneşti, Protopopiatul Hârlău, cu un copil Elisei.

Siminicuc Alexandra masterandă la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad", Iaşi , în cadrul Facultăţii de Horticultură specializarea Protecţia plantelor.

Siminciuc Mihail elev al Seminarului Sfântul Vasile, Iaşi în anul IV.

Am urmat şi cursurile:

  • promovare 1986, Bucureşti;
  • definitivare 1991, Iaşi şi sunt Iconom Stravofor.